8 Aralık 2011 Perşembe

Best of 2011

Şöyle bir flashback yapıp 2011'in öne çıkan müzik olaylarına bakalım da âdet yerini bulsun...

2011'in ilk aylarında yayınlanan iki büyük albüm bütün yıla damgasını vurdu.

Yılın en çok ses getiren albümleri:

Britney Spears - Femme Fatale


Lady Gaga - Born This Way


Yıl boyunca sanatçılara gerek şarkılarında gerek performans ve videolarında eşlik eden joker isimlere şahit olduk. Bunlardan özellikle Pitbull'u neredeyse iki şarkıdan birinde görmeye alıştık, umarım 2012 bu konuda daha şanslı bir yıl olur! Nicki Minaj ise Pitbull'un tersine izlemeye doyamadığımız isimlerden oldu. Yetenekli, farklı, renkli, önümüzdeki senelerde de çok iyi işlere imza atacağına kesin gözüyle baktığım şarkıcılardan.

Yılın en çok eşlik eden şarkıcıları:

Pitbull


Nicki Minaj


Bir de yıl boyunca dinlemeye doyamadıklarımız vardı...

Yılın en iyi sesi:

Adele


Yılın en iyi çıkış yapan şarkıcıları:

Bruno Mars


Jessie J


Peki en iyi kayıt? Birbirinden sağlam parçalar dinledik bu sene ilk aklıma gelenler; Katy Perry'nin E.T.'si (tam bir masterpiece'di), We Found Love ile son dakika golü atan Rihanna, Adele'in yürek burkan Someone Like You'su, Till The World Ends ile kulüpleri inleten Britney, Christina Aguilera destekli Maroon 5 (aslında tam tersi) parçası Moves Like Jagger, JLo'nun dans pisti marşına dönen şarkısı On The Floor, LMFAO - Party Rock Anthem ve DEV - In The Dark gibi daha nicesi...

Yılın en iyi şarkıları:

Katy Perry - E.T.


Rihanna - We Found Love


Britney Spears - Till The World Ends


Görsellik de önemli tabii, şarkıcılar parçalarını en iyi şekilde tanıtabilmek için yıl boyunca adeta birbirleriyle yarıştılar. Born This Way albümü ile bambaşka bir döneme giren Lady Gaga kısa film tadında videolarla karşımıza çıktı sene boyunca. Bir diğer taraftan Katy Perry'nin alt kimliği "Katy Beth Terry" ile tanışma fırsatı bulduk. Unicornların eşlik ettiği Ke$ha videosu Blow'u da unutmamak lazım!

Yılın en iyi videoları:

Rihanna - We Found Love


Katy Perry - Last Friday Night


Jessie J - Who's Laughing Now


Canlı performanslara gelince yine oldukça başarılı şovlar izledik bu sene, işte aralarından en unutulmazları...

Yılın en iyi performansları:

Beyonce - Run The World (Girls) / Billboard Müzik Ödülleri


Lady Gaga / Mtv Video Müzik Ödülleri


Adele - Someone Like You / Brit Awards


Hak ettiği değeri tam olarak göremeyenler de oldu tabii. Simon Curtis müzik piyasasında henüz çok yeni ve bir kayıt şirketiyle anlaşma imzalayamadığı için pek fazla tanınmıyor ancak kendisi 2 mükemmel pop albümüne sahip. 2011'de iTunes üzerinden yayınlanan 2. albümü RΔ tanınmış bir şarkıcı tarafından ya da iyi bir kayıt şirketi desteğiyle çıkmış olsaydı yılın albümü ilan edilebilirdi.

Yılın en iyi (gizli) pop albümü:

Simon Curtis - RΔ


Şüphesiz yılın en üzücü olayı ise Amy Winehouse'un aramızdan ayrılmasıydı.


Bakalım 2012'de kimleri dinliyor, izliyor ve konuşuyor olacağız... Peki sence 2011'in en iyileri ve unutulmazları nelerdi?

Hiç yorum yok: