27 Kasım 2011 Pazar

Kelly Clarkson - Stronger (Albüm Eleştirisi)


Müzik dünyası korkutucu bir hızda değişmeye devam ederken, çıktığı ilk günden beri istikrarlı bir şekilde çizgisini bozmadan ilerleyen isimlerden biri Kelly Clarkson. İlk albümünü de, son albümünü de alıp dinlediğiniz de aynı tadı alabiliyorsunuz. Bununla ilgili iki önemli taktiği var Kelly'nin; 1- Piyasanın en iyi söz yazarı ve aranjörleriyle çalışması sonucu ortaya çıkan dilinize, zihninize adeta yapışıp kalan şarkılar. 2- Her albümünde en azından 2 tane içinize işleyecek derecede samimi pop/rock baladlara imza atması. Stronger'da da yine aynı kimyayla karşımıza çıkıyor Clarkson; içinize işleyen, samimi şarkılar.

Albümün çıkış parçası Mr. Know It All'un çok başarılı bir single olduğunu söyleyemem. Bruno Mars parçalarını andıran ritmiyle kendini dinletmeyi başarıyor ancak klasikleşecek bir Kelly Clarkson parçası olacak kadar güçlü değil. Yine de bir Kelly ritüeli olan eski sevgiliye ayar verme görevini yerine getiriyor. Albüme ismini veren ve asıl çıkış parçası olması gereken şarkı ise; What Doesn't Kill You (Stronger). İşte bu parça için tam bir Kelly Clarkson şarkısı diyebiliriz. Hem listelerde yükselme potansiyeline sahip, hem de Kelly'nin eski popülaritesine yakın bir iş. Muhtemelen ikinci klip çalışması olarak karşımıza çıkacaktır.
Albümde sırasıyla 3. ve 4. parça olarak karşımıza çıkan Dark Side ve Honestly yukarıda bahsettiğim samimi işlerin ta kendisi oluyor. Kelly'nin diskografisine baktığımız zaman ilk albümden Just Missed The Train, 2. albüm Breakaway'den Behind These Hazel Eyes, Because Of You, Gone ve bir önceki albümden Already Gone, All I Ever Wanted ve Impossible şarkıları için de aynı durum geçerli. Bu parçaların çoğu single olmuş ya da albümde öne çıkarılan işler değil fakat dinlerken aklınızda en çok yer edenler. Bu yüzden bu iki parça mutlaka dinlenilmesi gerekenlerden.

Bunların dışında You Love Me albümün iyilerinden. Bir diğer başarılı şarkı Einstein ünlü prodüktör ve söz yazarı Max Martin şarkılarını andırsa da onun elinden çıkmamış olması şaşırtıcı. Kelly'nin Since U Been Gone, Behind These Hazel Eyes ve My Life Would Suck Without You gibi hit olmuş parçalarında emeği geçmiş olan Max Martin'e bu albümde rastlayamıyoruz.

Stronger, deluxe versiyondaki şarkılarla birlikte dolu dolu 18 parçadan oluşuyor. Geri kalan şarkılar yukarıda bahsettiklerim kadar öne çıkmasalar da genel olarak albüm bütününü bozmayan, keyifli işler. Alıp baştan sona sıkılmadan dinleyebileceğiniz bir diğer başarılı Kelly Clarkson albümü arşivinize girmeyi bekliyor.

Hiç yorum yok: