27 Eylül 2011 Salı

NEW ALBUM ALERT: Nicola Roberts - Cinderella's Eyes

Ex 'Girls Aloud' üyesi Nicola Roberts'ın bir gün solo kariyerine başlayacağına ihtimal bile vermezdim. Kızlara şöyle bir baktığımda o "ışık" dedikleri şeyi Nicola'da hiç bir zaman göremedim. Bir diğer Girls Aloud kızı Cheryl Cole'un geçtiğimiz senelerdeki solo başarısını kimse inkar edemez. Arkasına aldığı will.i.am desteğiyle birlikte oldukça ses getiren bir albüme imza atmıştı. Ancak ikinci albüme baktığımızda albüm görsellerinden şarkılara kadar bir olmamışlık silsilesiyle karşı karşıyaydık. Aradan tahminen 1 sene sonra Nicola Roberts'ın solo albümü üzerinde çalışmaya başladığı haberleri geldi. Albümü tanıtmak için piyasaya sürülen single 'Beat of My Drum' kötü bir seçimdi. Ancak birden fazla dinlemeyle kendini sevdirebilen şarkının debut yapacak bir artist için fazla riskli olduğu aşikardı. Müzik şirketinin de durumu geç olmadan idrak etmesiyle b planına geçildi. Albüm genelini daha iyi yansıtan tınılara sahip "pure pop" olarak adlandırabileceğimiz Lucky Day yeni single olarak yayınlandı. Beklenildiği gibi Beat of My Drum'a kıyasla çok daha iyi tepkiler alan single ve yapılan diğer promosyon çalışmalarıyla albüm için gereken ilgi oluştuğunda Cinderella's Eyes'ın çıkış zamanı geldi. 

Nicola'nın Girls Aloud zamanlarından fersah fersah uzak soğuk ve üstüne oturmayan görünümü değiştiği için çok memnunum. Artık kendini daha iyi yansıtabildiği Lucky Day videosundaki hal ve tavırlarından oldukça belli. Kendisinin de röportajlarında dile getirdiği gibi önceden tek başına bir şeyler yapabileceğine ihtimal bile vermezmiş. Fakat zaman geçtikçe ve kendi tarzını dışarıya yansıtmaya başladıkça özgüveni de artmış ve yapabileceğine inanmış. Lucky Day klibini izleyince Nicola'ya aşık oldum diyebilirim. Kylie Minogue ve Lily Allen karışımı British karizmasının yanı sıra çok pozitif bir enerji hakim klip bütününe. Bunun üzerine albümden bir kaç parçayı daha dinledikten sonra Nicola son zamanlarda çıkış yapan şarkıcılar arasında favorim oldu diyebilirim.  

Albüm hakkında kısa notlar: 

- Cinderella's Eyes 12 parçadan oluşan electro-pop türünde bir albüm. 
- Açılış parçası Beat of My Drum şans vermeniz gereken parçalardan, bir kaç dinleyişten sonra sevmemeniz için bir neden yok. 
- Lucky Day albümün çıkış noktası, Kylie Minogue'un alıp hit yapabileceği tarzda bir iş. "Master Piece." 
- Yo-Yo bana Cheryl Cole'un 3 Words albümünden Happy Hour parçasını hatırlattı. Benzer melodilerde orta tempo bir pop parçası. 
- Albümde Beck'in efsane parçası Everybody's Got to Learn Sometime'ın hoş bir cover'ı mevcut. 
- Sticks + Stones albümün öne çıkan slow'u. Sözlere dikkat. Single olarak yayınlanması muhtemel.

Hiç yorum yok: